Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. işbirliği ile Dr. Öğr. Üyesi Rasim Çekik ve Öğr. Gör. Şahan Kuytan koordinatörlüğünde açılan Robotik Kodlama Eğitimleri başladı. Yeni dönem Robotik Kodlama Eğitimleri kapsamında robotik teknolojilerin temellerini kavramaya yönelik olarak tasarlanan eğlenceli etkinlikler ve deneyler sayesinde öğrencilere zengin bir deneyim alanı sunan atölyeler, öğrencilerin yoğun ilgisi ile başladı. Problem çözme, karar verme, analitik düşünmeye ilişkin becerilerin yanı sıra öğrencilerin sosyalleşmesi ve takım çalışmasına uyum gibi niteliklerinin gelişimi açısından da etkili bir ortam sunan Temel, Orta ve İleri Düzey Robotik Kodlama Atölyelerinde öğrenciler, ilk dersin heyecanını yaşadı.
Atölyeler boyunca öğrenciler, “Kodlama gelecekte bizi nereye götürecek?” sorusu üzerine düşünerek, yenilikçi ve yaratıcı çözümler geliştirme konusunda ilham aldılar. Robot, kodlama ve robotik kavramları üzerine keyifli tartışmalar yaparak aynı zamanda teknolojinin geleceğine dair fikirler üreten öğrenciler, dersin interaktif yapısı sayesinde kodlamanın hayatımızdaki yerini ve teknolojinin geleceğini daha iyi kavrama fırsatı buldular. Ders aralarında ise zeka oyunları odasında problem çözme ve analitik düşünme becerilerinin yanı sıra stratejik düşünmeyi geliştiren oyunlar sayesinde eğlenerek öğrenme fırsatını yakaladılar.
Gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırmayı ve onları geleceğin mühendisleri, yazılımcıları olarak yetiştirmeyi hedefleyen atölyeler sayesinde, uygulamalı projelerle robotik kodlama dünyasına daha derinlemesine bir giriş yapacaklarını ifade eden Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rasim Çekik, atölyeler ile ilgili olarak; “Bugün dünyada teknolojinin ve bilimin hızla geliştiği bir dönemdeyiz. Gelecekte bizi bekleyen fırsatları değerlendirmek ve zorlukları aşmak için problem çözebilen, yaratıcı düşünebilen, analitik bakış açısına sahip bireylere ihtiyaç var. Öğrencilerimiz, bu eğitim sayesinde sadece tüketici değil, üretici olmanın da ilk adımını atacaklardır. Burada kazandıkları beceriler gelecekte bilimle, teknolojiyle ya da yaratıcılıkla ilgili alanlarda ilk adımlarını atmalarına güçlü bir şekilde yardımcı olacaktır” ifadelerini kullandı.
10.03.2025 | Sürekli Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi
Web sayfalarımızda yer alan tüm bilgi, doküman, fotoğraf, video, görüntü, metin vb. tüm içerikler, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Aksi durumda: 5846 sayılı yasa kapsamında hukuki ve cezai işlem yapılır. Şırnak Üniversitesi’nin tüm hakları saklıdır.