AYEP Kapsamında Yürütülen Akademik Atölyeler Devam Ediyor

ayep-kapsaminda-yurutulen-akademik-atolyeler-devam-ediyor

Birimimiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 6 fakülte ve 2 yüksekokul bünyesinde 50 öğrenci ile yürütülen Akademisyen Yetiştirme Programı (AYEP) devam ediyor.

AYEP kapsamında lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik olarak İlahiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde kurulan AYEP Birim Koordinatörlükleri ile düzenlenen çalışma grupları ile Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yürütülen merkezi atölye etkinlikleri ile devam ediyor.

Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve AYEP Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ömer Demir tarafından yürütülen Yabancı Dil Atölyesi, her hafta çevrimiçi olarak yürütülmekte. Öğrencilerin akademik düzeyde İngilizce yeterliliklerini geliştirmelerine olanak sağlayan atölye kapsamında; akademik metinleri okuma, anlama, dinleme, yazma ve konuşma becerilerinin gelişimine yönelik etkinlikler gerçekleştirilmekte. Ayrıca atölyede sağlanan akademik İngilizce öğrenme materyalleri, çevrimiçi kaynaklar ve yapay zekâ destekli dil öğrenme araçlarını içeren ek kaynaklar sayesinde etkinlikler etkili bir şekilde yürütülmekte.

Doç. Dr. Hamdullah Arvas koordinatörlüğünde yürütülen Akademik Yazım ve Sunum Atölyesi’nde akademik bilginin üretimi kadar doğru bir şekilde aktarımına yönelik yeterlilikler çerçevesinde etkinlikler gerçekleştirilmekte. Bu etkinliklerde öğrencilere düzenli olarak araştırma konularını etkili bir şekilde hazırlama ve sunmalarına yönelik yöntem ve teknikler aktarılmakta.

Öğr. Gör. Sabri Anık koordinatörlüğünde yürütülen Bilimsel Araştırma Yöntemleri Atölyesi’nde ise öğrencilere bilimsel araştırma yapmanın aşamaları ve nitelikli araştırma süreçlerinin aktarımı sağlanarak, bilimsel perspektifin geliştirilmesi amaçlanmakta. Bu çerçevede tez, makale ve bireysel araştırmalar için veri analiz teknikleri, veri toplama araçları, uygun bilimsel araştırma tekniğinin seçimi gibi konularla ilgili bilgiler aktarılmakta.

AYEP kapsamında gerçekleştirilen atölyelerin devam ettiğini belirten AYEP Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ömer Demir, program kapsamında gerçekleştirilecek olan Akademik Kariyer ve Akademik (Kritik) Okuma ve gibi yeni ve farklı nitelikte atölyelerin, öğrencilerin akademik gelişimine önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

 

15.05.2024 |  Sürekli Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi